7 saunaskäigu imepärast mõju Sinu tervisele

1) Saun vähendab stressi ja tervendab vaimu

Inimestel on pidevalt kiire ja kohustused ning erinevad pinged võivad vaimselt väga koormavaks osutuda. Erinevad uuringud on näidanud, et stress on üks enamlevinud terviseprobleemide põhjustaja. Saun on koht, kus võetakse aeg lõdvestumiseks ja puhkamiseks. Selles hubases, vaikses ja soojas kohakeses puuduvad igasugused häirivad tegurid. Kuum saun lõdvestab lihaseid, parandab vereringet ja vabastab endorfiine, mis panevad Sind ennast hästi tundma.

2) Saun lõdvestab lihaseid ja leevendab lihas- ja luuvalu

Kuuma temperatuuriga saunas vabastab keha heaoluhormoonid – endorfiinid. Endorfiinidel on rahustav mõju ning omadus leevendada liigese-, lihas- ja luuvalu. Kehatemperatuuri tõustes laienevad veresooned, parandades vereringet. Suurenenud vereringe kiirendab keha paranemist erinevatest vigastustest, näiteks sinikatest ja kriimustustest. Öeldakse ka, et saunas käimine on võrdväärne intensiivse füüsilise treeninguga.

3) Sinu keha vabaneb mürkidest

Enamus inimesi ei higista järjepidevalt. Samas pakub sage higistamine tervisele palju kasulikku. Higistamist põhjustab kehatemperatuuri tõus, millele keha hakkab vastu töötama. 99% higist moodustab vesi. Kõva higistamine aga vabastab kehast lisaks veele ka sellised ained nagu plii, tsink, nikkel, elavhõbe jpm. Need ained on keha saanud meid ümbritsevast keskkonnast ning ei ole meile vajalikud. Arstide väitel on saun üks parimatest võimalustest mürkide kehast eemaldamiseks.

4) Saun puhastab Sinu nahka

Kui keha hakkab higi tootma, puhastub nahk ning surnud naharakud saavad asendatud, hoides nahka heas konditsioonis. Higistamine loputab bakterid välja läbi pooride ja naha epidermise kihi. Peale pooride puhastumist on nahk pehmem ja tervem.

5) Parem unekvaliteet

Mitmed uuringud on näidanud, et peale saunaskäiku magavad inimesed rahulikumat ja sügavamat und. Siin mängivad suurt rolli taas endorfiinid, rahustava toimega hormoonid. Seega kui ees on ootamas pingeline päev, on soojalt soovituslik võtta enne magamaminekut paar kuuma leili.

6) Soovid kaalu langetada?

Higistamisprotsess võtab kehalt palju energiat, mis tuleneb rasva ja süsivesikute arvelt. Põhinedes USA armee meditsiinilistele uuringutele (US Army Medical Research) langeb inimese kaal saunas käies koguni 500 grammi, põletades protsessi käigus 300 kalorit. Et südametöö kiireneb ja keha vajab toimetamiseks rohkem hapnikku, hakkab keha kaloreid energiaks põletama.

7) Saun kui külmetushaiguste ravim

Saksamaal tehtud uuringu kohaselt tervenesid külmetushaigusi põdevad inimesed, kes käisid saunas, märkimisväärselt kiiremini. Kuumas saunas olles hakkab keha tootma valgeid vereliblesid, mis aitavad võidelda haiguste vastu ja hävitada viiruseid. Eriti soovituslik on haigusi põdedes sauna kaasa võtta eukalüptiviht või –aroomivedelik, sest lisaks heale lõhnale ravib eukalüpt hästi hingamisteede haigusi.

Pakume Sulle enneolematult mõnusa elamuse Sinu poolt valitud kohas. Kutsu Saunatripi kadakasaun jõe või järve äärde, mereranda või koduhoovi! 🙂

Uuri teenusest lähemalt siit!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.