Kasulik nipp: kuidas valmistada talveks värskeid kasevihtasid?

Enamlevinud arusaam on, et kasevihad tuleb valmis teha jaanipäevaks ning seejärel riputada need kahekaupa kuivama. Sellise teguviisi juures saame suviti kasutada mõnusa värske lõhnaga kasevihtasid ning talviti peame leppima kuivanud vihtadega, mida peab enne vihtlemist leotama pool tundi kuumas vees.

Aga kellele ei meeldiks pigem värkse vihaga sauna minna, kui pool aastat kuivanud lehekimbuga?

Karmi talve eel valmistume alati ette nii, et ka detsembrikuus oleks värske kaseviht võtta. Väga lihtne soovitus – tehke kasevihad valmis ning pakkige need kompaktselt toidukilesse. Vihad pakitud, asetage need sügavkülmikusse. Külmutatud saunaviht säilitab külmutatud olekus kogu oma värskuse. Jääb ära igasugune kuivatamise vaev ning vihad võtavad vähem ruumi 🙂

PS! Soovitame kimpu lisada ka paar mündioksakest, mis annavad vihale veelgi mõnusama lõhna. Selle lisaks on piparmünt vihtlemisel kasulik Sinu tervisele ning aitab kiiremini taastuda külmetushaigustest.